Μάθε για την Τροφή σου

Μάθε για την Τροφή σου

Με αφορμή την πανδημία του Covid-19, αναθεωρήσαμε πολλές απόψεις σχετικά με την ασφάλεια της τροφής. Αρχίσαμε να σκεφτόμαστε που έχει παραχθεί η τροφή που καταναλώνουμε, πόσα χιλιόμετρα έχει ταξιδέψει για να φτάσει στο τραπέζι μας, πόσα μέσα μεταφοράς έχουν χρησιμοποιηθεί, σε πόσες αποθήκες έχει αποθηκευτεί, με πόσα φάρμακα έχει ψεκαστεί. Τελικά, πόσα χέρια έχουν “αγγίξει” την τροφή που θα καταλήξει στο πιάτο μας ;!

Μένουμε σπίτι. Ψωνίζουμε από το χωράφι. Στηρίζουμε την ελληνική παραγωγή

Μένουμε σπίτι. Ψωνίζουμε από το χωράφι. Στηρίζουμε την ελληνική παραγωγή

Τον τελευταίο καιρό, εν μέσω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας του Covid-19, έχουμε αρχίσει να αντιλαμβανόμαστε πολύ σημαντικά ζητήματα που αφορούν την τροφή μας. Μέσα σε αυτή τη συγκυρία, η Ecogaia Farm, από την πρώτη στιγμή, στήριξε και συμμετείχε ενεργά στην πρωτοβουλία του ΑγροΟικόΠολις μαζί με πολλούς άλλους συνειδητοποιημένους αγροοικολογικούς και βιολογικούς καλλιεργητές. Η πρωτοβουλία σύνδεσης παραγωγών – καταναλωτών, είναι ένα δίκτυο άμεσης σύμπραξης των παραγωγών με τους καταναλωτές σε κάθε πόλη της Ελλάδας, με αντικείμενο την απευθείας πώληση αγροοικολογικών και βιολογικών προϊόντων από το χωράφι στους πολίτες. Έτσι, απαλείφονται οι μεσάζοντες, περιορίζονται τα «τροφοχιλιόμετρα» για τα...

Τοπιναμπούρ

Τοπιναμπούρ

Ηλίανθος ο κονδυλώδης ή αγκινάρα της Ιερουσαλήμ (Helianthus Τuberosus) Ούτε κατάγεται από την Ιερουσαλήμ, πρόκειται για παρερμηνεία, η πραγματική του καταγωγή είναι η νότια Αμερική όπου καλλιεργείται από την αρχαιότητα.

Σάλτσα Απλή

Σάλτσα Απλή

Βάση σάλτσας ! Αρκετά συμπηκνωμένη! Σάλτσα από ντομάτες παραδοσιακών ποικιλιών

Σάλτσα Spaghetti

Σάλτσα Spaghetti

Η σάλτσα Spaghetti είναι έτοιμη για χρήση! Με κρεμμύδι, βασιλικό και σκόρδο μπορεί να συνοδεύσει