EcoGaia Open Farm Day 25/06/2022

EcoGaia Open Farm Day 25/06/2022

Ανοιχτό Αγρόκτημα – Open Farm

Από τη δημιουργία της Ecogaia Farm, όνειρό μας ήταν να έχουμε ένα επισκέψιμο αγρόκτημα. Μέσα από τις δράσεις του δικτύου Open Farm, ξεκινήσαμε από το 2021 οργανωμένα τις επισκέψεις στο κτήμα μας!

Γιατί είναι σημαντικό οι καταναλωτές να γνωρίζουν τον παραγωγό τους;

Η επαφή με τον παραγωγό και οι σχέσεις εμπιστοσύνης είναι καθοριστικής σημασίας στην επιλογή της τροφής μας. Η τοπικότητα, τα λίγα τροφοχιλιόμετρα, η αγροοικολογική παραγωγή, η επιλογή προϊόντων που έχουν καλλιεργηθεί χωρίς χημικά λιπάσματα και ζιζανιοκτόνα και χωρίς χημικά συντηρητικά, έχουν άμεση επίπτωση στην υγεία των καταναλωτών, επειδή έχουν επίπτωση στη γεύση και τη διατροφική αξία των προϊόντων αλλά και στο περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα.

EcoGaia Farm – Επίσκεψη Σάββατο 25 Ιουνίου

Το Σάββατο, 25 Ιουνίου, υποδεχθήκαμε στο κτήμα μας πάνω από 150 επισκέπτες! Για άλλη μια μέρα, το αγρόκτημά μας γέμισε με καταναλωτές που ήθελαν να μάθουν πως παράγεται η τροφή τους. Οι επισκέπτες μας έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την ξενάγηση στα όσπρια και τα λαχανικά μας.

Το βρώσιμο δάσος, που έχουμε ξεκινήσει να δημιουργούμε στο κτήμα μας με τη βοήθεια του Regenerative Farming Greece σε συνεργασία με το PermaLab από την Γαλλία, το Regen Habitat από την Ιταλία και το Southern Lights από την Πελοπόννησο για άλλη μια φορά τράβηξε την προσοχή μικρών και μεγάλων επισκεπτών.

Γευσιγνωσία – Παιδικά Παιχνίδια

Φυσικά, από την επίσκεψη δε θα μπορούσε η λείπει η γευσιγνωσία των προϊόντων που παράγει το κτήμα μας. Παράλληλα, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν εκπαιδευτικά παιχνίδια αλλά και να παρακολουθήσουν παράσταση με μαριονέτες δρόμου από τον πολύ καλό μας φίλο, Χρήστο Πατσαρασλή.

Εργαστήριο παρασκευής απορρυπαντικού από τη ΣΕ ΒΙΟΜΕ

Αυτό το Σάββατο είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο κτήμα μας τη ΣΕ ΒΙΟΜΕ. Οι επισκέπτες μας παρακολούθησαν ένα εργαστήριο παρασκευής σπιτικού απορρυπαντικού πλυντηρίου με υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι μας!

Γλέντι στο κτήμα

Το κτήμα μας γέμισε με μουσική και σε αυτή την επίσκεψη! Νοιώθουμε τόσο τυχεροί που οι φίλοι μας πέρασαν τόσο καλά και διασκέδασαν με αγαπημένα τραγούδια!

Απάντηση

Discover more from Ecogaia Farm

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading