Μάθε για την Τροφή σου

Μάθε για την Τροφή σου

Με αφορμή την πανδημία του Covid-19, αναθεωρήσαμε πολλές απόψεις σχετικά με την ασφάλεια της τροφής.

Αρχίσαμε να σκεφτόμαστε που έχει παραχθεί η τροφή που καταναλώνουμε, πόσα χιλιόμετρα έχει ταξιδέψει για να φτάσει στο τραπέζι μας, πόσα μέσα μεταφοράς έχουν χρησιμοποιηθεί, σε πόσες αποθήκες έχει αποθηκευτεί, με πόσα φάρμακα έχει ψεκαστεί. Τελικά, πόσα χέρια έχουν “αγγίξει” την τροφή που θα καταλήξει στο πιάτο μας ;!

Η διαδρομή για να καταλήξει ένα προϊόν στο ράφι ενός σουπερμάρκετ είναι τελικά μεγάλη και δαιδαλώδης καθώς είναι αρκετά τα σημεία αποθήκευσης, τα τροφοχιλιόμετρα των τροφίμων και οι μεσάζοντες που παίρνουν μέρος στην εφοδιαστική αλυσίδα, ακόμη και αν το προϊόν έχει παραχθεί πολύ κοντά στον τόπο μας.

Οι μεσάζοντες, η εφοδιαστική αλυσίδα, καθώς και τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται ευρέως ώστε να διατηρηθεί η τροφή μας και να αντέξει όλη τη διαδρομή από το σημείο παραγωγής μέχρι το σημείο της τελικής πώλησης, είναι ζητήματα ζωτικής σημασίας για όσους καλλιεργητές έχουν υιοθετήσει το μοντέλο της Αγροοικολογικής Καλλιέργειας.

Στην Ecogaia Farm όλα αυτά τα πολύ σημαντικά θέματα μας απασχολούν από το ξεκίνημα μας.

Αποφασίσαμε συνειδητά να καλλιεργούμε με φυσικές, μη εντατικές μεθόδους, χρησιμοποιώντας σπόρους από παραδοσιακές ποικιλίες.

Προσπαθούμε να ενισχύσουμε την βιοποικιλότητα των κτημάτων μας μέσω των πολυκαλλιεργειών, ενισχύοντας το φυσικό οικοσύστημα του αγροκτήματος και την υγεία των εδαφών μας.

Τα προϊόντα μας είναι φυσικά, μεγάλης διατροφικής αξίας και για την καλλιέργειά τους δεν έχει χρησιμοποιηθεί κανένα χημικό λίπασμα, φυτοφάρμακο, ή ζιζανιοκτόνο.

Μεταφέρουμε οι ίδιοι, τόσο τα φρέσκα όσο και τα μεταποιημένα προϊόντα μας, στις οικογένειες που στηρίζουν το εγχείρημά μας και στα καταστήματα του δικτύου μας.

Είμαστε περήφανοι για όλα τα προϊόντα μας!

Οι καρποί μας είναι καλλιεργημένοι με αγάπη και σεβασμό στη φύση.

Είναι υγιεινοί, υψηλής θρεπτικής αξίας και μας χαρίζουν προϊόντα βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές αλλά και πολλές νέες ευφάνταστες δημιουργίες.

Comments are closed.

Discover more from Ecogaia Farm

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading