Τοπιναμπούρ – Topinambur : πηγή σιδήρου και όχι μόνο

Τοπιναμπούρ – Topinambur : πηγή σιδήρου και όχι μόνο

Στην πραγματικότητα, δεν έχει καμία σχέση με την Ιερουσαλήμ, αλλά ούτε και με την αγκινάρα, καθώς ανήκει στην οικογένεια των Asteraceae. Η αγκινάρα της Ιερουσαλήμ (Helianthus tuberosus) είναι ένα λαχανικό ρίζας. Συγκεκριμένα είναι ένα ποώδες πολυετές φυτό, που φτάνει σε 1,5-3 μέτρα ύψος. Έχει κίτρινα λουλούδια, με διάμετρο 5-10 cm ενώ οι κόνδυλοί της έχουν μήκος 7,5 έως 10 cm και πάχος 3 έως 5 cm. Μοιάζει με τη ρίζα τζίνσενγκ, έχει χονδροειδές σχήμα, ποικίλλει σε χρώμα από ανοιχτό καφέ έως άσπρο, κόκκινο ή μωβ. Η γεύση του κονδύλου είναι ελαφρώς γλυκιά και παρόμοια με καρυδιού, πατάτας, αγκινάρας και είναι...

Δημιουργία Κουκουβάγιας – EcoGaia Farm Kids

[:el]Φθινοπωρινές Δράσεις Για Τους Μικρούς Μας Φίλους Το φθινόπωρο και ο χειμώνας προσφέρονται για δράσεις με τα παιδιά και εμείς στην EcoGaia Farm ξεκινάμε τις κατασκευές, με απλά υλικά που μπορούμε να βρούμε εύκολα χωρίς πολλά έξοδα! Το βασικότερο για να ασχοληθεί ενα παιδί με κατασκευές είναι το πόσο εύκολα μπορεί να πραγματοποιήσει μια κατασκευή. Γι’αυτό το λόγο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κατασκευές με χαμηλό δείκτη δυσκολίας. Στόχος μας είναι η χαρά της δημιουργίας

Φύση: η ευεργετικότητα της στο παιδί

[:el]Η γιαγιά είχε δίκαιο! Τα παιδιά χρειάζονται καθαρό αέρα και άσκηση. Όλοι το χρειαζόμαστε αυτό. Οι οικογένειες που περνούν χρόνο μαζί στη φύση δίνουν τροφή στο σώμα τους και συνδέονται καλύτερα μεταξύ τους. Όπως μας υπενθυμίζουν και επιβεβαιώνουν οι έρευνες, έχουμε πολλά να πάρουμε από τη φύση, ειδικότερα τα παιδιά. Σύμφωνα με τις έρευνες, τα παιδιά που περνούν χρόνο έξω στη φύση είναι:

Επιστροφή στη βιολογική γεωργία

[:el] Συντάκτης: Μπάμπης Μιχάλης Eνώ οι Έλληνες αγρότες κόβουν τη χώρα στα δύο προκειμένου να προστατεύσουν το εισόδημά τους από φόρους και εισφορές, μια νέα μελέτη που έρχεται από τις ΗΠΑ υπόσχεται μεγαλύτερη κερδοφορία και εισόδημα γι’ αυτούς αρκεί να δουν το αντικείμενο της ενασχόλησης από μια άλλη πλευρά. Ενα από τα βασικά επιχειρήματα των οπαδών της συμβατικής γεωργίας εδώ και χρόνια είναι ότι προσφέρει καλύτερες αποδόσεις σε σχέση με την οργανική καλλιέργεια της γης, υψηλότερα

Η διαφορά ανάμεσα σε υβρίδια και σε παραδοσιακές ποικιλίες, από τον καθηγητή Κώστα Δελή

[:el]Επικίνδυνος περιορισμός της γενετικής βάσης παρατηρείται τα τελευταία 30 χρόνια σε όλες σχεδόν τις σημαντικές καλλιέργειες3.0 Για πολλές από αυτές δεν χρησιμοποιούνται στη βελτίωση περισσότερο από το 5-10% της διαθέσιμης παραλλακτικότητας. Και όμως, στην Ελλάδα μόνο, καλλιεργούνταν μέχρι πρόσφατα 111 ντόπιες ποικιλίες