Μένουμε σπίτι. Ψωνίζουμε από το χωράφι. Στηρίζουμε την ελληνική παραγωγή

Τον τελευταίο καιρό, εν μέσω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας του Covid-19, έχουμε αρχίσει να αντιλαμβανόμαστε πολύ σημαντικά ζητήματα που αφορούν την τροφή μας.

Μέσα σε αυτή τη συγκυρία, η Ecogaia Farm, από την πρώτη στιγμή, στήριξε και συμμετείχε ενεργά στην πρωτοβουλία του ΑγροΟικόΠολις μαζί με πολλούς άλλους συνειδητοποιημένους αγροοικολογικούς και βιολογικούς καλλιεργητές.

Η πρωτοβουλία σύνδεσης παραγωγών – καταναλωτών, είναι ένα δίκτυο άμεσης σύμπραξης των παραγωγών με τους καταναλωτές σε κάθε πόλη της Ελλάδας, με αντικείμενο την απευθείας πώληση αγροοικολογικών και βιολογικών προϊόντων από το χωράφι στους πολίτες. Έτσι, απαλείφονται οι μεσάζοντες, περιορίζονται τα «τροφοχιλιόμετρα» για τα αγαθά και απομακρύνεται ο κίνδυνος της σπατάλης τους.

Στόχος της δράσης είναι η στήριξης των τοπικών μικροπαραγωγών, η προώθηση της βιώσιμης καλλιέργειας και η πρόσβαση του καταναλωτή σε καθαρή και υγιεινή τροφή.

Ο στόχος της συλλογικής δράσης “Μένουμε σπίτι. Ψωνίζουμε από το χωράφι. Στηρίζουμε την ελληνική παραγωγή” αποτελεί συνέχεια των βασικών στόχων του αγροκτήματός μας.

Η προσαρμογή στο ήδη υπάρχον βιομηχανικό διατροφικό μοντέλο δεν αποτελούσε ποτέ λύση για εμάς.
Πιστεύουμε πως πρέπει να αρχίσουμε να χτίζουμε τα δικά μας τοπικά διατροφικά συστήματα. Να δημιουργούμε μικρής κλίμακας πολυκαλλιέργειες που αναπτύσσονται με παραδοσιακές, μη-εντατικές μεθόδους.

Η απάντηση στο ζήτημα της τροφής είναι η επανασύνδεση όλων, καλλιεργητών και καταναλωτών με τη γη, το περιβάλλον και τον τρόπο που παράγεται η τροφή.

Γι΄αυτό, από το 2015 προσφέρουμε τροφή υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας που έχει καλλιεργηθεί χωρίς τη χρήση χημικών και λιπασμάτων με απόλυτο σεβασμό στη φύση.
Παραδίδουμε φρέσκα και μεταποιημένα προϊόντα μας στα Τρίκαλα, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Δίνουμε την ευκαιρία στους καταναλωτές να παραγγείλουν τα προϊόντα τους μέσω της Σελίδας μας στο Facebook καθώς και με ένα ηλεκτρονικό έντυπο παραγγελίας το οποίο ανανεώνεται ανάλογα με την εποχή και τα διαθέσιμα προϊόντα. Παράλληλα, συμμετέχουμε σε Πανελλαδικές και τοπικές οικογιορτές.

Απάντηση

Discover more from Ecogaia Farm

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading