Άλλος Τρόπος

Άλλος Τρόπος
Highlights info row image
Χαλκιδικής 77
54248 Θεσσαλονίκη
Highlights info row image
231 086 6410
Highlights info row image
Ωράριο: 9:00 π.μ. – 3:00 μ.μ.

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση “ΑΛΛΟΣΤΡΟΠΟΣ” είναι ένας κοινωνικός χώρος ο οποίος δημιουργήθηκε για να “εξυπηρετήσει” συγκεκριμένες ανάγκες της γειτονιάς.
Η δομή του συνεταιρισμού είναι οριζόντια, δηλαδή τα μέλη του συνεταιρισμού είναι ισότιμα και οι αποφάσεις παίρνονται ομόφωνα για όλα τα θέματα, στις συνελεύσεις που γίνονται κάθε εβδομάδα.

Στο παντωπολείο το οποίο λειτουργεί στο χώρο μπορεί κανείς να βρει προϊόντα από μικρούς παραγωγούς, συνεταιρισμούς και προϊόντα δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου. Τα προϊόντα πωλούνται χωρίς μεσάζοντες απευθείας από τους παραγωγούς με σκοπό τις καλύτερες τιμές, την καλύτερη ποιότητα και τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών.

Προωθούμε παιχνίδια οικολογικά, εκπαιδευτικά και παιχνίδια δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου – fair trade στηρίζοντας μικρούς παραγωγούς από όλο τον κόσμο, δίκτυα αλληλεγγύης και ανταλλακτικές κοινότητες σε όλη την Ελλάδα.

Λειτουργούν τμήματα σκάκι και ζωγραφικής.. Επίσης πραγματοπιούνται σεμινάρια για βότανα, διατροφή, παρασκευή καλλυντικών, απορρυπαντικών κ.α.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι το «ΑΛΛΟΣΤΡΟΠΟΣ» είναι μία ανοιχτή διαδικασία γειτονιάς, που οποιοσδήποτε μπορεί να έρθει και να συμμετέχει για να μοιραστεί και να πραγματοποιήσει τις ιδέες του.
Τελειώνοντας νοιώθουμε ότι θα πρέπει να απαντήσουμε σ’ ένα ερώτημα που ίσως διατυπωθεί από κάποιους “Εσείς τι κερδίζετε;”

Η επιλογή του ονόματος ΑΛΛΟΣΤΡΟΠΟΣ προτάθηκε και αποφασίστηκε γιατί θεωρούμε ότι η κοινωνία και η μορφή που έχει σήμερα δεν μας εκφράζει καθόλου και ότι σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει κάποιος “άλλος τρόπος”. Στόχος μας είναι μέσα από αυτή τη διαδικασία να μπορέσουμε κάποια στιγμή να βιοποριστούμε με αξιοπρέπεια χωρίς να κάνουμε “εκπτώσεις” στις αξίες μας.

Η αλήθεια είναι ότι καθημερινά έχουμε την τύχη να ζούμε μικρές στιγμές ελευθερίας παρόλο που οι συνθήκες είναι ιδαίτερα αντίξοες και ο στόχος φαντάζει μακρινός.
Και όπως ήδη έχει πει ο ποιητής ”Η ελευθερία είναι σαν το πρωί….υπάρχουν αυτοί που περιμένουν κοιμισμένοι να έρθει, αλλά και αυτοί που ξαγρυπνούν και περπατούν τη νύχτα για να τη φτάσουν”.

Το κείμενο αυτό, όπως και όλες οι αποφάσεις που λαμβάνονται από τον ΑΛΛΟΣΤΡΟΠΟΣ, συμφωνήθηκε ομόφωνα από τα μέλη του.

Σας περιμένουμε όλους στο χώρο μας, Χαλκιδικής 77, από τις 9 το πρωί εώς τι 10 το βράδυ τις καθημερινές και 9 εώς 5 το Σάββατο.

Απάντηση

Discover more from Ecogaia Farm

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading