Το Ωραιον Ντεπώ

Το Ωραιον Ντεπώ
Highlights info row image
Βαφοπούλου 18
54646 Θεσσαλονίκη
Highlights info row image
231 600 7780
Highlights info row image
Ωράριο: 10:00 π.μ. – 10:00 μ.μ.

“Το Ωραίον Ντεπώ” είναι το καφενείο-παντοπωλείο του ομώνυμου μη κερδοσκοπικού συνεταιρισμού. Δημιουργήθηκε και λειτουργεί από ανθρώπους που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν ή ζουν στην περιοχή Ντεπώ* της νοτιοανατολικής Θεσσαλονίκης. Βασίζεται στη συνεργασία και τη συλλογική προσπάθεια των μελών του με στόχο τη διάδοση και ανάπτυξη της αλληλέγγυας οικονομίας.

Στο “Ωραίον Ντεπώ” προμηθευόμαστε τα προϊόντα μας κατά προτίμηση απευθείας από τους παραγωγούς, τους συνεταιρισμούς τους ή από συνεταιριστικά και τοπικά παντοπωλεία. Ακόμα και ο καφές μας προέρχεται από συλλογικότητες μικρών παραγωγών της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής.

Στο καφενείο μας μπορείτε να απολαύσετε νόστιμα και οικονομικά ροφήματα, ποτά και μεζέδες που επιλέξαμε με βάση την ποιότητα, τη δίκαιη τιμή αγοράς και πώλησης, τον σεβασμό προς τους παραγωγούς/εργαζόμενους και τον φιλικό προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο τρόπο παραγωγής και διάθεσης. Αυτά και ακόμα περισσότερα προϊόντα μπορείτε να τα αγοράσετε και από το παντοπωλείο μας, για το σπίτι.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων που οργανώνουμε ή φιλοξενούμε στο “Ωραίον Ντεπώ” περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, συζητήσεις, παρουσιάσεις, εκθέσεις, προβολές, γνωριμία με παραγωγούς και τα προϊόντα τους, μαθήματα χειροτεχνίας, και ομάδες ανάγνωσης λογοτεχνίας.
Ο συνεταιρισμός μας συμμετέχει σε συλλογικές πρωτοβουλίες και πολιτιστικές και κοινωνικές παρεμβάσεις στη γειτονιά, την πόλη και την ευρύτερη περιοχή. Σε τοπικό επίπεδο οι στόχοι μας περιλαμβάνουν την μελέτη και ανάδειξη της πολιτιστικής, κοινωνικής και οικονομικής ιστορίας της γειτονιάς μας. Δίνουμε προτεραιότητα στο περιβάλλον, τον παραγωγό, τον εργαζόμενο, και τον άνθρωπο εν γένει εις βάρος του ατομικού κέρδους. Λειτουργούμε συλλογικά και συναινετικά, χωρίς ιεραρχία, εργοδότες ή υπαλλήλους. Στηρίζουμε και συνεργαζόμαστε με κοινότητες και συλλογικότητες που συμμερίζονται τις ίδιες αρχές.

* Το Ντεπώ (Depot, Αποθήκη) είναι η νοτιοανατολική περιοχή του δήμου Θεσσαλονίκης και συνορεύει με το δήμο Καλαμαριάς. Πήρε το όνομά του απ´ την αποθήκη οχημάτων της αρχικώς βελγικής εταιρίας τραμ που λειτούργησε στη Θεσσαλονίκη από το 1893 μέχρι το 1957. Οι εγκαταστάσεις της εταιρίας χτίστηκαν το 1895 απ´ τον Ιταλό αρχιτέκτονα Paolo Arrigoni και σήμερα έχουν χαρακτηριστεί “ιστορικό διατηρητέο μνημείο”.

Απάντηση

Discover more from Ecogaia Farm

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading