Φαλάφελ σε αράβικη πίτα

Φαλάφελ σε αράβικη πίτα

Τρόπος Παρασκευής: Αδειάζουμε το μείγμα του φακέλου “Mείγμα για Φαλάφελ” σε ένα μπολ. Προσθέτουμε 300-320ml νερό και 3 κ.σ ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι & αλλά μπαχαρικά της αρεσκείας μας εάν θέλουμε. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε το μείγμα 10-15 λεπτά να φουσκώσει. Πλάθουμε και τηγανίζουμε ή ψήνουμε στο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέστε 1κσ ελαιόλαδο επιπλέον για το ψήσιμο στο φούρνο.

Σως ταχίνι

  • 200 γρ. ταχίνι (περίπου μία κούπα)
  • 200 ml νερό (3/4 κούπας) χλιαρό νερό
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • Αλάτι & Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σως Γιαουρτιού

  • 200 γραμ. γιαούρτι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα σκόρδο αποξηραμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Λίγο πιπέρι

Σαλάτα Καλοκαιριού

  • ψιλοκομμένη αγγουροντομάτα
  • μαρούλι
  • μαιντανό
  • φρέσκο κρεμμύδι

 

Σαλάτα Χειμώνα

  • λάχανο κόκκινο και λευκό ψιλοκομμένα
  • καρότο στον χοντρό τρίφτη
  • σέλερι
  • μαιντανό
  • κόλιανδρο

Μπορείτε να αγοράσετε Αράβικες πίτες ή να φτιάξετε τις δικές σας!

για 10 αραβικές πίτες

  • 2 φλιτζάνια μαλακό αλεύρι +2 κ.σ. για το ζύμωμα
  • 2/4 φλιτζανιού νερό
  • 1 κ.γ ξερή μαγιά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 τσιμπιά ζάχαρη
  • αλάτι

Μπορείτε να προσθέσετε και πατάτες τηγανιτές!

Επίσης στις σαλάτες προσθέστε dressing και αλάτι ή ό,τι άλλο επιθυμείτε!

 

Καλή σας όρεξη!

 

Απάντηση

Discover more from Ecogaia Farm

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading