Πολλοί είναι οι ταξιδιώτες που εξερευνούν τις εναλλακτικές που έχει να τους προσφέρει η ζωή. Οι ταξιδιώτες μπορεί να είναι όλων των ηλικιών, μέχρι και δραστήριοι συνταξιούχοι. Κάποιοι με περισσότερες δεξιότητες εργασίας και κατασκευών, κάποιοι με λιγότερες, κάποιοι που δε γνωρίζουν τίποτα σχετικά με τη ζωή στη φύση και στην εξοχή. Όπως και να χει, το να αποκτήσει κανείς εμπειρίες συνυφασμένες με τη Γη, τα φυτά, τους καρπούς της, είναι σημαντικό.

Μπορείτε να συνεισφέρετε στο σχέδιο μας, δίνοντας ένα χέρι βοηθείας σε αντάλλαγμα φιλικής φιλοξενίας, πληροφόρησης σχετικά με τις τεχνικές καλλιέργειας, υγιεινό φαγητό με ιδιοπαραγόμενα προϊόντα και ελεύθερο χρόνο για να ανακαλύψετε τη γύρω περιοχή

 

Τους καλοκαιρινούς μήνες η EcoGaia μπορεί να φιλοξενήσει ενδιαφερόμενους και να τους απασχολήσει με αρκετές δραστηριότητες στη φύση. Το χειμώνα υπάρχουν περιορισμοί λόγω καιρικών συνθηκών και άλλων δραστηριοτήτων, οπότε οι πόρτες δεν είναι καθημερινά ανοικτές για το ευρύ κοινό, εκτός αν υπάρχει στο πρόγραμμα ανοικτή ημέρα ή προηγηθεί επικοινωνία μεταξύ μας.
Οι Κυριακές είναι ανοικτές στο κοινό και με χαρά σας περιμένουμε!

Η κατασκήνωση στο χώρο της EcoGaia θα παρέχει στους συμμετέχοντες των μαθημάτων μια ολόπλευρη άποψη του τι είναι και παρέχει το συγκεκριμένο εγχείρημα.
Σε μια σκιερή περιοχή του Αγροκτήματος έχουμε δημιουργήσει πλακόστρωτες περιοχές, για να μπορούν να τοποθετηθούν σκηνές. Ακόμα υπάρχει η δυνατότητα για την παραμονή τροχόσπιτων ή αυτοκινούμενων τροχόσπιτων στο χώρο, λόγω όμως του περιορισμένου χώρου θα επιθυμούσαμε να μας ενημερώνετε έγκαιρα.

Ακόμα υπάρχει η δυνατότητα διαμονής στο Dome που έχει κατασκευαστεί για τη φιλοξενία των επισκεπτών της EcoGaia. ( Η τελική μορφή του χώρου θα περιλαμβάνει συστάδα Dome για την πλήρη και άνετη φιλοξενία όλων).

Οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια θα πρέπει να φτάνουν έγκαιρα, ώστε να εγκαθίστανται και να προσαρμόζονται στο χώρο με την άνεσή τους. Για όσους επιθυμούν να έρθουν από την προηγούμενη ή κάποιες ημέρες νωρίτερα από την έναρξη των μαθημάτων, για να περάσουν στιγμές χαλάρωσης στο φιλόξενο χώρο μας, και να εξερευνήσουν τη γύρω περιοχή (Μετέωρα, Λίμνη Πλαστήρα, χωριά Ασπροποτάμου κλπ) ή για να συμμετέχουν στην καθημερινότητα του Αγροκτήματος, θα είναι ευπρόσδεκτοι αρκεί να έρθετε σε επαφή μαζί μας και να μας ενημερώσετε.

Υπάρχουν πλήρως λειτουργικές τουαλέτες στο χώρο του Μπαρ. Επίσης φροντίζουμε να σας παρέχουμε ζεστό νερό τις περισσότερες ημέρες του έτους.

Από την κοινόχρηστη κουζίνα θα παρέχουμε 3 γεύματα την ημέρα, πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο, που περιλαμβάνονται στο κόστος των μαθημάτων

Το φαγητό παρασκευάζεται με αγάπη και σεβασμό στη φύση και είναι πάντα φρέσκο, υγιεινό, χορτοφαγικό και προέρχεται από είδη του Αγροκτήματος.

Αν επιθυμείτε περισσότερο φαγητό, σνακ ή μη χορτοφαγικό γεύμα μπορείτε να μας το δηλώσετε από την προηγούμενη ημέρα και θα φροντίσουμε να σας παρέχουμε το κατάλληλο διαιτολόγιο.

Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα ηλιακό πάνελ, το οποίο μας προμηθεύει με στοιχειώδη ενέργεια, τις ηλιόλουστες κυρίως ημέρες. Ωστόσο η διαθεσιμότητα είναι περιορισμένη γι’ αυτό θα πρέπει να τη διαχειριζόμαστε συλλογικά. Παρ’ όλα αυτά αν κάποια συσκευή πρέπει να φορτιστεί μπορείτε να το ζητήσετε στο μπαρ.

Στο χώρο της EcoGaia υπάρχει διαθέσιμο δίκτυο Wi-Fi

Διαθέτουμε παραδοσιακή ξύλινη λεκάνη μπουγάδας και καθαριστικά φιλικά προς το περιβάλλον, χωρίς χημικά, από το αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ στηρίζοντας τον αγώνα για επιβίωση των εργαζομένων.